Mainstage Loops not restarting
by
Timonmbutu
on Monday, January 14, 2013 - 7:16am
Monday, January 14, 2013 - 7:16am

I have recently purchased the mainstage loop template from you guys. I love it. I am having one issue with it. After importing all the tracks and setting it up once i go to perform and we run through the entire song and i enter the last marker if i switch it to an earlier it will not play the loop. The click doesnt miss a beat but my loop just wont play until i stop the entire track/song and restart from the beginning. Any advice?

timonmbutu@gmail.com

2836
  • Contributor
Monday, January 14, 2013 - 2:15pm
I think what's happening is that after you play through a song, it reaches the last marker and essentially stops the playback plugins from running (but keeps the master clock going). This is why at the end of the song you should still see your beat clock in the upper right corner continue to count. This would only happen to a track that has ended, so that might be why the loop won't play but your click will (if your click track continues past the loop track). The reason you have to stop the track entirely is to get the Playback Plugin to begin playback again. All that to say, it is hard-coded into Mainstage that a finished Playback Plugin will require a hard stop of the master clocf for it to play again. If you need to have a song cycle for a while at the end, I would just add another section at the end and cycle it on the fly. You could then jump to the beginning again without problem. Does that answer your question?